Contactlenzen

Je bent bij de opticien langs geweest en hieruit is gebleken dat je ogen achteruit zijn gegaan. Nu zijn er verschillende manieren om je ogen weer te corrigeren om alles weer optimaal scherp te zien. Je kunt hierbij denken aan een bril of contactlenzen als correctiemiddel of met sommige sterktes kun je zelfs je ogen laten laseren om alles weer scherp te kunnen zien.

Daar veel personen een bril niet mooi vinden of niet makkelijk vinden en ooglaseren vinden ze eng of daar komen ze niet voor in aanmerking, voor die deze personen is er de mogelijkheid om voor contactlenzen te kiezen.

Contactlenzen zijn gemakkelijk in het gebruik en ideaal om te gebruiken tijdens het sporten. Contactlenzen veranderen niets aan je uiterlijk en ze zijn te bestellen in veel verschillende sterktes. Contactlenzen zet je 's morgens in, je ziet de hele dag scherp en je doet ze voor het slapen gaan weer uit. Contactlenzen kun je zowel als harde lenzen als zachte lenzen bestellen in een sferische, torische of multifocale uitvoering. De meeste mensen zijn dan ook te helpen met contactlenzen of je moet een hele aparte sterkte hebben of last hebben van droge ogen. Mensen met droge ogen hebben vaak een traanfilm die te snel verdampt en omdat contactlenzen nu eenmaal op de traanfilm moeten drijven is het wel voornaam om een stabiele traanfilm te hebben.

Verschillende soorten contactlenzen

Wil je contactlenzen kopen in een winkel of wil je contactlenzen online bestellen voor een mooie prijs, dan heb je de keuze uit verschillende types. De huidige type contactlenzen die je kan aanschaffen zijn: zachte daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en jaarlenzen en dan heb je ook nog de harde lenzen en nachtlenzen, deze zijn echter alleen bij een opticien te krijgen.

De meeste mensen bestellen zachte lenzen omdat deze namelijk fijn zitten en je ziet er ook nog eens zeer duidelijk mee.

Daglenzen vervang je elke dag en dit is de meest schone manier van lenzen dragen. Elke lens zit apart verpakt in een houdertje met vloeistof. Dus je trekt heel makkelijk de folie van het houdertje en je kunt direct de lens vanuit de vloeistof in het oog zetten. Het is wel de duurste vorm van lenzen dragen, maar daar in tegen hoef je ook geen extra flessen lenzenvloeistof aan te schaffen.

Weeklenzen vervang je om de twee weken en dit zijn lenzen die veel zuurstof doorlaten dus gezond voor de ogen. Er zijn ook meekleurende weeklenzen te bestellen, deze meekleurende lenzen passen zich automatisch aan. Hoe meer licht er op invalt des te donkerder ze worden, valt er minder licht op dan worden ze weer automatisch lichter.

Maandlenzen draag je zoals je al zou denken voor de termijn van een maand. Het dragen van maandlenzen is het goedkoopst, zeker als je dit vergelijkt met het dragen van daglenzen.