E-sigaretten als alternatief voor tabak, is dat een goede keuze?

E-sigaretten als alternatief voor tabak, is dat een goede keuze?

Steeds meer mensen ontdekken de beste e-sigaret, ook wel ‘dampen' genoemd. Roken raakt steeds meer uit de gratie, het wordt minder geaccepteerd en daarom zoeken rokers naar alternatieven. Vroeger was het heel normaal om in huis te roken, en ook in veel openbare ruimtes mocht gewoon gerookt worden. Die tijd is voorgoed voorbij. Ook realiseren rokers zich steeds meer dat roken ongezond is, zeker in het bijzijn van kinderen. Nu is het niet zo dat de e-sigaret gezonder is dan een gewone. Maar om de één of andere reden is hier bij niet-rokers toch wat minder weerstand tegen.

Gebruik van de e-sigaret om van de nicotineverslaving af te komen

Roken is niet meer hip. Daarom proberen steeds meer mensen van het roken af te komen. Dat valt lang niet altijd mee. Niet voor niets is roken één van de lastigste verslavingen om de baas te worden. Het gebruik van een e-sigaret kan hierbij wel helpen. Je kunt namelijk de hoeveelheid nicotine die je gebruikt langzaam verminderen. De vloeistof die je gebruikt in combinatie me de e-smoker bevat namelijk een vaste hoeveelheid nicotine en daar zit per verpakking verschil in. Er zijn ook capsules die helemaal geen nicotine meer bevatten, ideaal als je ‘iets in je handen wilt hebben' en toch wilt stoppen met roken.

Mag je de e-sigaret gebruiken waar een rookverbod geldt?

De meningen zijn verdeeld over het antwoord op deze vraag. Veel restaurants verbieden ook het gebruik van een e-sigaret en ook in het openbaar vervoer kom je er niet mee weg. Op andere openbare plekken hangt het af van het aldaar gevoerde beleid. De kans bestaat dat je gevraagd wordt om je e-sigaret niet te gebruiken, en het is dan natuurlijk beter om aan dit verzoek te voldoen en geen discussies aan te gaan. Wetgeving over het gebruik van de e-sigaret is er nog niet, maar hier wordt wel over nagedacht. Dit houdt verband met het beleid om roken, op welke manier dn ook, te ontmoedigen, om ervoor te zorgen dat jongeren niet gaan roken.

Waar kan ik de e-sigaret het beste kopen?

E-sigaretten, en ook de navullingen ervoor, kun je heel gemakkelijk online kopen. Er zijn diverse webshops die zowel e-smokers als toebehoren aanbieden. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je er niet de deur voor uit hoeft en in één oogopslag kunt zien wat er te koop is. Vaak kun je kiezen uit veel verschillende smaakjes zodat je kunt afwisselen. Let bij het kopen van navullingen goed op of ze wel of geen nicotine bevatten. De e-sigaret wordt alleen verkocht aan personen van 18 jaar en ouder. Dit is dezelfde leeftijdsgrens als die geldt voor het kopen van gewone sigaretten en andere rookwaren.

stadionfakkels kopen