Laat uw buitenmuur schilderen door een ervaren schilder

Bent u van plan om een bakstenen buitenmuur te schilderen? Dan is het verstandig om u goed te laten informeren over welk soort verf u moet gebruiken. Er zijn erg veel verschillende soorten verf, terwijl u wel de juiste verf moet gebruiken. Is de muur nog nooit eerder geschilderd? Dan kiezen de meeste mensen ervoor om eerst een grondverf te gebruiken. Een grondverf voorkomt dat de muur uw dure muurverf opslurpt als een soort spons. Grondverf is doorgaans goedkoper dan de muurverven, dus dat scheelt u een hoop geld.

Hoeveel verf heb ik nodig?

Wanneer u een bakstenen muur wilt verven is het goed om te weten hoe groot het oppervlak is. Hierop kunt u baseren hoeveel verf u nodig heeft. Soms is een klein busje verf al genoeg, maar als het over een groot oppervlak gaat heeft u misschien wel een grotere verpakking of meerdere blikken verf nodig.

Reinigen van de muur

Vooraf aan het schilderen dient de muur schoon te zijn en kunt u wellicht eerst kijken of deze gereinigd moet worden. Dit kunt u het beste doen met het aanbevolen reinigingsmiddel om te voorkomen dat de verf zich niet goed hecht aan de muur. Dit is erg zonde van de verf en geeft daarnaast een lelijk effect, namelijk dat de verf afbladdert.

Verven van uw buitenmuur uitbesteden

Wilt u dat uw buitenmuur netjes wordt geschilderd of geverfd, dan kunt u beter een schilder inhuren. Schilders weten precies welke verf u nodig heeft en kunnen deze vaak voordelig inkopen bij de leverancier. Daarnaast hebben zij veel ervaring met het reinigen van muren. Zo weet u altijd dat uw muur de juiste voorbehandeling krijgt en netjes wordt afgewerkt. Gaat u voor kwaliteit? Kijk dan eens of u in contact kunt komen met een echte vakschilder. Zij zijn vaak voorzien van de juiste certificaten.